St.Pr.St Dalma Tia Ballante

Dalma Tia is een grootramige, chique gebouwde merrie met een heel interessante bloedvoering. Als veulen wist zij het veulenkampioenschap van Moorsele op haar naam te zetten. Ook bij de hannoveraanse merrieprijskampen liep ze zich in de kijker door hoge punten op haar basisgangen en haar sportief exterieur. Zij behaalde dan ook een eindtotaal van … punten en behaalde het staatpremiepredicaat.

Met meer dan 4 generaties staatspremie merries in de moederlijn, kan men wel spreken van een goed  verervende fokstam. Deze merrie komt uit de befaamde stam 800 met als stammerrie  Schildamsel. Deze stam staat vooral bekend voor het grote aantal goedgekeurde dekhengsten. De volle broer van haar moeder “Elbstar” en de halfbroer “Gersus” zijn al twee directe hengsten in de pedigree. Grootmoeder St.Pr.St Wanka werd nationaal geprimeerd op de Ratje Niebuhr-show. Overgrootmoeder St.Pr.St Anette is de volle zus van de internationale sportpaarden Abanjo, Alassio 5 en Arkansas . De stammerrie St.Pr.St.Ankerhirtin was niet de minste, zij is de moeder van drie uitstekende hengsten “Abhang I”, “Abhang II” en “Abhang III”. Verder vinden we hengsten terug als………

Haar halfbroer “Sacramento Ballante is verkocht naar Australie voor een recordbedrag en loopt daar de nationale proeven mee:

http://www.youtube.com/watch?v=RQ0XkF2NMTw