Over ons

eburon

Oprichter en geestelijke vader van Perle Ballante is Stefaan Van den Elsen. Stefaan  kreeg zijn voorliefde voor paarden reeds mee op jeugdige leeftijd. Op zijn 10e kreeg hij zijn eerste pony waarop hij met vallen en opstaan heeft leren rijden.  Al snel sloot hij zich aan bij de plaatselijke LRV van Merchtem en begon zo zijn sportieve carrière. Het is pas bij de overstap naar de paarden dat Stefaan successen begon te boeken! Hij werd verschillende keren provinciaal kampioen in de klassen L en M en op een leeftijd van 20 reed hij reeds in de hoogste klasse Z2 met als hoogtepunt provinciaal kampioen in 2007! Later maakt hij de overstap naar de Federatie om de klasse Prix Saint George te rijden.

Maar ook met jonge dressuurpaarden wist Stefaan zijn mannetje te staan. Hij veroverde verschillende podiumplaatsen op nationale kampioenschappen met als kers op de taart werd nationaal kampioen bij de 4jarige paarden met de hengst “Curioso Ballante”.

Het werd Stefaan al snel duidelijk dat de dressuursport zijn voorliefde genoot en de ambitie was groot. Maar goede paarden zijn schaars en onbetaalbaar voor de modale man. Uit deze gedachte is de fokkerij van Perle Ballante onstaan. Stefaan  wou paarden gaan fokken die kunnen presteren in de sport en een meerwaarde zijn in de fokkerij. Aangezien het aanbod en de bloedlijnen In Belgie schaars waren, trok Stefaan naar Duitsland voor de aankoop van enkele interessante fokmerries.  De nadruk van zijn fokkerij ligt voornamelijk op gevestigde en bewezen fokmerries.  Merries die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd en die deze eigenschappen doorgeven aan hun nakomelingen.

Zo had stefaan al reeds snel resultaat met zijn jonge fokkerij. Hij had de kampioen bij de hengstenveulens  van de Blinde keuring in 2006, in 2008 werd zijn merrieveulen kampioen in Moorsele en in 2010 had hij het winnende merrieveulen voor het Oldenburg Verband.

Recent  kunnen we zeggen dat  zijn fokkerij niet heeft stilgezeten. Met verschillende veulens geselecteerd voor toonaangevende veilingen in binnen en buitenland,  de jonge dressuurpaarden die podiumplaatsen behalen op grootse evenementen en de bouw van een paardencomplex voor de verdere uitbouw van zijn fokkerij.