El./St.Pr. Bellavista

St.Pr./ El. Bellavista komt uit de zeer succesvolle Oldenburgse merrielijn van Ball krone.

Haar moeder St.prst. Illuna  heeft verschillende hooggeplaatste dressuurpaarden gegeven met onder andere de goedgekeurde hengst “Royal Star” (v Rubinstein) en het internationaal GP paard Ultralite (v. Ultraschall) Zelf won st.pr.st Illuna de nationale elite merrieprijskamp van Oldenburg en werd ze een hooggeprimeerde DLG merrie. Ze behaalde dan ook de status van  “Elite”.

De overgrootmoeder st.pr.st Ballerina was ook kampioensmerrie van Oldenburg, ze was de volle zus van het internationaal springpaard “Flying”(v. Fursioso II) en bracht ze GP-springpaard “Zampano”(v. Zeus) voort. Ook zij werd bekroond tot de status “Elite”.

De overgrootmoeder st.pr.st. Ballkine (v. Condor) komt uit de stam van vele internationale spring en dressuurpaarden zoals de gekeurde dressuurhengst “Donnerloh”(v. Donnerhall) die nu internationaal presteert in Nederland  en de Oldenburgse springhengst “Armitage”. Onder toonaangevende ruiter Markus Ehning heeft deze zoon van Argentinus reeds op adembenemende snelheid de ladder van succes beklommen: 2 keer deelname aan het Bundeschampionat, internationale linten op de leeftijd van slechts zeven, VTV-springhengst van het Jaar award in 2005 en in 2006 behaalde hij een tweede plaats in de finale van de  Youngster Tour op de  Olympisch indoor van München.

Bellavista zelf kreeg ook de titel van staatspremie en mocht deelnemen aan de Brilliantring in Rastede. Ze werd beloond met hoge cijfers tijdens haar merrietest zoals een 10,0 op het vrijspringen. Deze uitstekende springkwaliteiten geeft ze altijd door aan haar nakomelingen. Zoals haar dochter verb.pr.st. Belle Bijou (v. Accord II) kreeg een 10 op het vrijspringen en een 10 op galop, kleindochter Belle Fee (v Landor S) kreeg ook een 10 op het vrijspringen.

Bellavista bracht ook nog enkele nakomelingen op verschillende veilingen zoals  twee nakomelingen van Coriano en Acadius op de Elite Auction in Vechta en een nakomeling van Contendro I op de Elite Sales International.

Dochter st.pr.st. Belle Bijou zorgde voor 2 gekeurde hengsten Internet (v Incello) en de gekende hengst Ludwigs As (v Ludwig vn Bayeren)

Ludwig As begon zijn carriere als 2e reserve siegerhengst in 2005 op de Oldenburgse hengstenkeuring. Hij werd uitgeroepen tot beste springhengst van zijn jaargang.

Als driejarige was hij de beste bij de hengstenproeven en behaalde hij een totaal van 127,73 punten waarvan hij als 4e eindigde bij dressuur met 121.90 punten en in springen behaalde bij 127.83 punten(4e plaats). Inn 2007 krijg Ludwigs As dan ook een 1e premie als dekhengst in Duitsland. In 2009 won hij verschillende 1M30 springproeven voor jonge paarden, hierdoor kan hij deenemen aan het bundeskampioenschap en was hij geselecteerd voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Zangersheide/Lanaken.
Tenslotte was hij in 2010 en 2011 telkens geklasseerd in grote internatiole wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Hamburg Derby en de “E.O.N. Westfalen Weser Challange “ in Paderborn.