Elite Kaprice vd Wateringhoeve

Kaprice van de Wateringhoeve heeft een goedgevulde carriere achter de rug. Zowel op sportief vlak als qua nakomelingen heeft Kaprice haar stempel gedrukt op paardensport. Aan de hand van haar uitgebreid prijskamppalmares (9 gewestelijke zeges op 9 deelnames, 4 provinciale en 4 nationale overwinningen) kreeg zij binnen het stamboek het exterieurlabel toegewezen. Kaprice vertegenwoordigde trouwens ook het Belgisch Warmbloed Paard tijdens het EK in 1990, waar zij knap op de 4e plaats eindigde.

Kaprice liep sport in de klasse Zwaar 2 in de landelijke rijverenigingen. Ze wist hier verschillende overwinningen te behalen met selecties voor het nationale kampioenschap. Als 5jarige  won ze alle wedstrijden voor jonge paarden. Als 6 jarige presteerde ze opnieuw zeer regelmatig en viel ze in de prijzen op het nationaal kampioenschap.

Met Donnerhall als vaderdier hebben we de halfzus van Kaprice, namelijk Parodie van de Wateringhoeve. Ook zij mocht de Belgische kleuren gaan verdedigen op het Europees kampioenschap voor rijpaarden en kwam terug met een bronzen medaille! Als 5jarige werd Parodie vice kampioen bij de jonge paarden. Daarna werd deze merrie verkocht naar amazone Odile van Doorn in Frankrijk. Samen werden ze in 2002 en 2004 frans nationaal kampioen. Dit duo zorgde ook voor verschillende internationale topprestaties op het allerhoogste niveau. De volle broer v    an Parodie werd verkocht naar Australie en deed er dekdienst onder de naam van Donnerheist en zo ook de halfbroer Ritual (v. Weltmeyer II). In 2000 deed Ritual zelf ook mee aan de FEI wereldkampioenschappen voor 6jarige paaarden in het Nederlands Arnhem. Hij was de beste BWP’er in de finale van deze kampioenschappen en behaalde een knappe 12e plaats. In Australie werd hij als 5- en 6jarige werd hij t:elkens nationaal kampioen en werd opgeleid tot Grand Prix-niveau.

Een andere zus van Kaprice, was ook geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap voor rijpaarden. Zij verdedigde de BWP-vlag voorbeeldig door in haar reeks op de 4e stek te eindigen. Een kleinzoon van deze merrie werd goedgekeurd in Westfalen en BWP en gaat door het leven als Rubin vd Wateringhoeve (v. Rotspon).

De kleindochter van Kaprice , Ratchina G, werd onder Els Govaerts nationaal kampioen Zwaar 2.  Nadien behaalde deze combinatie nog vele overwinningen op PSG en Inter I –niveau.