El./Verb.Pr.St Cileste I

Cileste I is waarschijnlijk een van de allerbest verervende fokmerries ooit! Met 6 gekeurde dekhengsten en enkele hoog geprimeerde staatspremie merries kan men wel spreken van een echte elite-merrie! Haar eerste gekeurde hengst werd als jong paard verkocht als  een van de duurste paarden op de 16e ‘Vechta Spezial-Auktion’ in 1993. In 1994 werd deze Welt Hit IO reserve kampioen als 3jarige op het Bundeschampionat. Dat zelfde jaar werd hij nog verkocht op de prestigieuze PSI veiling voor een bedrag van 800.000 DM en won hij de hengstenproeven in Medingen. Een jaar later won hij het Bundeschampionat en zowel als 5 en 6 jarige zat hij telkens in de finale van het Bundeschampionat!

Welt Hit II werd op de Oldenburgse hengstenkeuring de absolute publiekslieveling en werd voor een recordbedrag verkocht naar Paul Schockemöhle, Antoon Bockmann en Ullrich Kasselmann. Op zijn verrichtingstest behaalde hij een score van 141.74 punten en werd daar mee Leistungsklasse I. Nadien verhuisde Wet Hit II naar Nederland en werd goedgekeurd voor KWPN. Hij werd verkozen tot “Coming stallion” op de Zwolse paardendagen in 1997 en een jaar later tot “The Young Stallion”. Datzelfde jaar werd hij ook nog 6 op het Bundeschampionat bij de 6jarige paarden. Welt Hit II heeft meer dan 20 goedgekeurde nakomelingen en behoort daarmee tot een van de best verervende dekhengsten.

Welt Hit III werd in 1995 als derde dekhengst van Cileste I goedgekeurd in Oldenburg. Deze chique vosse hengst werd nadien verkocht naar Zwitserland.

Maar ook de dochters van Cileste I doen het uitstekend goed. Dochter Cileste II, van De Niro,  was een hoog geklasseerde Brilliantring merrie in Rastede en haalde de hoogste score voor rittigkeit van haar jaargang, namelijk een 9,5! Cileste II gaf op haar beurt het kampioensveulen van Lienen in 200….onder de naam Czardasfürstin. Deze dochter van Furst Heinrich  is dan weer de moeder van de reservekampioene van 2011 “Cherie Amie” (v. San Amour). Verder kreeg Cileste II nog verschillende elite)veilingveulens in Vechta, ondermeer “Schwarzer Hit”, ……..

Cileste III(v. Dimension) behaalde het predikaat van Verbandspremie. Deze merrie heeft in combinatie met San Amour reeds twee veulens op de veiling gehad met namen als “Stromschlag” en “Sarah Connor”

Ook Cileste IV (v. Sandro Hit) behaalde de brilliantring in Rastede  en heeeft reeds enkele veulens op de veiling gehad zoals “Fürst Wilhelm”(werd reserve kampioen in Lienen),……

Verder hebben we ook nog de kampioensmerrie van 2009 “Charlotta”. Deze dochter van Donnerball won met grote overtuiging de nationale merrieprijskamp van Oldenburg. Ook won zij de rijvaardigheidstest met een score van 8.17.