St.Pr.St Elvira Ballante

Met Elvira Ballante hebben we nog een uitmuntende merriestam in onze fokkerij! De Edoste-stam staat bekend voor de vele internationale sportpaarden zoals  de duitse Landskampioen en deelnemer aan het europees kampioenschap Exupéry (v. Ex Libris), de vice landskampioen Landjuwel Gold (v. Landadel),  het olympisch paard Petit Prince (v. Pascha) van Ellen Bontje en het Grand Prix paard Avignon (v. Aktuell) onder Thomas Schmitz.

Elvira’s moeder St.pr.St. Edwina behaalde in 2009 de titel van staatspremie en werd uitgenodigd voor de prestigieuze Brilliantring in Rastede. Maar door een blessure kon zij niet deelnemen. Edwina’s grootmoeder is de zus van niet minder dan st.pr.st Eskoria! Deze topmerrie zorgde reeds voor 5 gekeurde dekhengsten zoals “Deus (v. De Niro), Diamand Gold (v. De Niro), Expury (v. Ex Libris), Serano Gold (v. Sandro Hit) en Sungold (v. Sandro Hit) Maar ook Diamo Gold (v.Dimaggio) en RosenGold (v. Rohdiamant) zelf komen uit deze fantastische merrielijn!

De grootmoeder van Elvira is dan weer de halfzus van Bundeskampioen Exupery (v. Ex Libris), de internationale Grand Prix-winnaar en deelnemer op de europese kampioenschappen in Aken voor Oostenrijk, en uit een volle zus van Edelstein komt ook nog de goedgekeurde hengst Special Gold, die onder Dorothee Schneider goed presteerde op het Bundeschampionat in 2010.

Zelfs de tophengst Fürst Romancier mag niet ontbreken in deze merriestam! Deze jonge hengst was zelf de beste dekhengst op het WK in Verden bij de 5jarige paarden. Hij behaalde een tweede plaats op het bundeschampionat en werd ook nog eens hauptpremiesieger in 2009! Hij zorgde bij zijn eerste jaargang reeds voor de kampioenhengst For Romance, die in Oldenburg verkocht werd voor 750.000 euro. Ook werden 3 andere hengsten nog goedgekeurd.