El./ St.Pr.St Donna Primera

Donna Primera is een rechtstreekse afstammeling van de Finnlanderin-stam. Deze chique hoogbenige merrie was zelf kampioensmerrie van haar jaargang in Brandenburg met een index van 7,85 en zat ook in de finale van het bundeschampionat.  Uit de vele geprimeerde veulens van deze merrie heeft ze een goedgekeurde hengst gegeven. Deze zoon van Rubin Royal  werd gekeurd in 2005 voor zowel het Oldenburgs stamboek als voor de Zuid-Duitse stamboeken. Hij werd vooral geprezen voor zijn goede basisgangen en zijn uitzonderlijk achterbeengebruik! Hij kreeg de naam “Ron Rubin” en staat nu ter dekking op dekstation QUADRIGA.  Haar zoon Gasparone (v. Gauguin de Lully) behaalde verschillende overwinningen in de klasse S met hoge hoge punten.

Donna Primera komt uit een hoogste uitzonderlijke moederlijn. Zij is de volle zus van de hengst Don Schufro! Deze tophengst wordt beschouwd als een van de beste dressuurverervers van Duitsland en de Grand Prix-paardenleverancier van topklasse. In 2011 was Don Schufro voor de 7e keer de aanvoerder van de Duitse fokwaardeschatting dressuur, 3 maal bezette hij de tweede plaats en dat alles in slechts een periode van 11 jaar; Don Schufro is een absolute uitzonderingsvererver, die zijn kwaliteiten zeer zeker doorgeeft. Jaar na jaar levert hij nieuwe highlights in de sport en fokkerij. Zo heeft hij reeds meer dan 20 gekeurde hengsten gegevens (oa kampioenhengst De Martino)  en 5 kampioensmerries (o.a. Rebelle en Weihegold)  Don Schufro zelf had een meesterlijke carrière vanaf zijn eerste overwinning in de ring in 2006 tot aan de Olympische bronzen teammedaille in Hongkong 2008. Meervoudig won hij op Grand Prix-niveau en overtuigde door zijn uitmuntende cadans en draagkracht.

Fabina, de volle zus van Donna Primera werd Oldenburgs kampioensmerrie 2003 in Rastede. Deze merrie gaf ook reeds een gekeurde hengst Red Label (v. Blue Horse Romanov) en een hooggeprimeerde 1B brilliantringmerrie Femina in 2009 .

Een andere volle zus Fantastica zorgde dan weer voor de gekeurde hengst Sunny Boy. Na het winnen van deze  zijn 30-dagentest met een top score in de dressuur -en springindex, won Sunny Boy de kleine finale op het nationaal kampioenschap van de zesjarige dressuurpaarden en verzamelde vele overwinningen op S-niveau. Sunny Boy beschikt over uitstekende rittigkeit en drie uitstekende basisgangen, waarvan de ontspannen ruime stap en de ideale bergopwaartse  galop uitzonderlijk  sensationeel zijn. Tot op heden heeft Sunny Boy meer dan 14 goedgekeurde hengsten op zijn naam. Ook bracht Fantastica de gekeurde hengst Classico (v. Classiker)voort die internationaal grand prix loopt onder de naam Capuccino 16. Deze hengst werd eerst getraind door Karin Rehbein en nadien verkocht aan Julia Katharina von Platen-Elmerhaus met wie de hengst 3e werd in 2008 op het Duits kampioenschap voor professionele dressuurruiters.

Ook de volle zus Farina bracht een gekende dekhengst voort: Pentagon’s Peron! Op zijn zeven was Peron succesvol in de klasse M en als achtjarige won hij zijn eerste S-proeven (St-George). Op negen jaar kon hij met zijn huidige ruiter Ralf Kornprobst, overwinningen op Inter I behalen. Op het CDI**** in Salzburg behaalde Peron tweemaal de tweede plaats (met meer dan 70%) in de Intermediaire I